Babeczki z kremem z mascarpone i truskawkami:
Lista zakupów:
1 opakowanie gotowych kruchych spodów do babeczek (np. takie )
Serek mascarpone- 500 g
Cukier- 5 łyżek
Zapach waniliowy- 1 łyżeczka
Śmietanka 30%- 250 ml
Truskawki lub inne owoce do dekoracji
Wykonanie:
Serek mascarpone miksujemy z cukrem i zapachem waniliowym.
Śmietankę ubijamy mikserem na sztywną pianę.
Całość delikatnie łączymy i mieszamy łyżką.
Wykładamy krem na kruche spody i dekorujemy owocami.
Jak będą już truskawki to będę takie babeczki robiła codziennie! :)
OdpowiedzUsuńno tak, te co sa teraz w sklepach- te "zagraniczne" są strasznie chemiczne i ledwo pachną truskawkami. trzeba poczekać na te najlepsze jeszcze troszke :)
Usuń