Ciastka francuskie z jabłkami:
Lista zakupów:
Gotowe ciasto francuskie
Jabłka- 2 sztuki
Cynamon
Cukier- 3 łyżki
Jajko- 1 sztuka (samo białko)
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na kwadraty.
Jabłka obieramy, wykrajamy środek i kroimy na mniejsze części.
Jabłka ukłdamy na cieście, posypujemy cynamonem i cukrem.
Brzegi ciasta smarujemy białkiem
Pieczemy w temperaturze 200 C przez 20-25 minut.
Najlepiej smakują na ciepło- prosto po upieczeniu lub podgrzane przed samym podaniem.
fajny pomysł na coś pysznego, gdy goście mają zaraz przyjść, a my nie mamy nic, by ich poczęstować :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko i dziękuję za wpis do mojej jabłuszkowej akcji :))
Olinka - Smakowy Raj
Ciasto farncuskie uwielbiam i na słodko i na słono, ostatnio próbowałam w wersji light z lidla, troszkę odchudzone:)
OdpowiedzUsuń