6 marca 2013

Francja elegancja

Ciastka francuskie z jabłkami:


Lista zakupów:
Gotowe ciasto francuskie
Jabłka- 2 sztuki
Cynamon
Cukier- 3 łyżki
Jajko- 1 sztuka (samo białko)

Wykonanie:
Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na kwadraty.
Jabłka obieramy, wykrajamy środek i kroimy na mniejsze części.
Jabłka ukłdamy na cieście, posypujemy cynamonem i cukrem.
Brzegi ciasta smarujemy białkiem
Pieczemy w temperaturze 200 C przez 20-25 minut.

Najlepiej smakują na ciepło- prosto po upieczeniu lub podgrzane przed samym podaniem.

2 komentarze:

  1. fajny pomysł na coś pysznego, gdy goście mają zaraz przyjść, a my nie mamy nic, by ich poczęstować :))
    Pozdrawiam cieplutko i dziękuję za wpis do mojej jabłuszkowej akcji :))
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto farncuskie uwielbiam i na słodko i na słono, ostatnio próbowałam w wersji light z lidla, troszkę odchudzone:)

    OdpowiedzUsuń