Tarta z łososiem i gruszką:
Lista zakupów:Mrożone ciasto francuskie- 1 opakowanie
Łosoś wędzony- 125 g
Camembert- 1 opakowanie ok 125 g
Gruszka- 1 sztuka
Śmietana 30%- 80 ml
Jajka- 4 sztuki
Sól
Pieprz cytrynowy
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozmrażamy na blacie.
Wykładamy ciastem foremkę do tarty. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut (ciasto powinno być obciążone wysypaną fasolką lub mniejszą foremką).
Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, starty na tarce camembert i śmietanę. Mieszamy.
Masę wylewamy do tarty na ciasto francuskie.
Na masie układamy wędzonego łososia i pokrojoną w plasterki gruszkę.
Całość posypujemy pieprzem cytrynowym.
Pieczemy przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz