Jajka w szynce parmeńskiej:
Jajka- 6 sztukSzynka parmeńska lub szynka szwardzwaldzka lub boczek- 8 plasterków
Masło do wysmarowania foremki
Sól, Pieprz
Szczypiorek
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 210 C (opiekanie góra dół bez termoobiegu).
Foremki do mufinów smarujemy masłem.
Foremki wykładamy plastrami szynki lub boczku i wbijamy po jednym jajku do każdej foremki.
Jajka zapiekamy przez 10-15 minut (w zależności od tego jaki stopień "zcięcia" chcemy otrzymać).
Po zapieczeniu wyjmujemy delikatnie z foremek, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy szczypiorkiem.
Wygladaja bardzo smakowicie:)Zapraszam tez do mnie
OdpowiedzUsuńWow! Tak pięknych jajek szkoda by było mi jeść, wyglądają bosko :)
OdpowiedzUsuń