7 kwietnia 2013

Śniadanie Mistrzów

Jajka w szynce parmeńskiej:




Lista zakupów:
Jajka- 6 sztuk
Szynka parmeńska lub szynka szwardzwaldzka lub boczek- 8 plasterków
Masło do wysmarowania foremki
Sól, Pieprz
Szczypiorek

Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 210 C (opiekanie góra dół bez termoobiegu).
Foremki do mufinów smarujemy masłem.
Foremki wykładamy plastrami szynki lub boczku i wbijamy po jednym jajku do każdej foremki.
Jajka zapiekamy przez 10-15 minut (w zależności od tego jaki stopień "zcięcia" chcemy otrzymać).
Po zapieczeniu wyjmujemy delikatnie z foremek, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy szczypiorkiem.

2 komentarze:

  1. Wygladaja bardzo smakowicie:)Zapraszam tez do mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow! Tak pięknych jajek szkoda by było mi jeść, wyglądają bosko :)

    OdpowiedzUsuń