Biszkopty- 1 opakowanie
Serek Mascarpone- 1 opakowanie 25 dag
Jajka- 4 sztuki
Serek Mascarpone- 1 opakowanie 25 dag
Jajka- 4 sztuki
Cukier kryształ- 4 łyżki
Kawa rozpuszczalna- 2 łyżeczki
Likier Bayleys- 50 ml
Kawa rozpuszczalna- 2 łyżeczki
Likier Bayleys- 50 ml
Kakao- 2 łyżki
Wykonanie:
Kawę rozpuszczamy w 2 szklankach wody.
Żółtka i cukier ucieramy mikserem na puszty krem. Dodajemy mascarpone i likier i mieszamy dalej łyżką na gładką masę.
Białka ubijamy na sztywną pianę a następnie łączymy z mascarpone.
Biszkopty zanurzamy w kawie i układamy w pucharkach lub podłużnej formie.
Na biszkopty wykładamy połowę masy z mascarpone.
Układamy kolejne warstwy biszkoptów i kremu na przemian.
Wierzch deseru posypujemy kakao.
Całość chłodzimy w lodówce.
Tak, tak! Zdecydowanie tak! :D
OdpowiedzUsuńKocham włoskie smaki <3
Nie ma to jak kuchnia włoski nigdy nie zawodzi :)
OdpowiedzUsuńPycha i tak ładnie podane, czekam na tydzień włoski w lidlu i pyszne ciasteczka amaretti, też zrobię pyszne słodkości :)
OdpowiedzUsuńto prawda- kuchnia włoska rządzi :) polecam też panna cotę z wcześniejszych wpisów na blogu- teraz ze świeżymi malinami palce lizać :)
OdpowiedzUsuń