Naleśniki z twarożkiem i truskawkami:
Lista zakupów:
Mąka- 300 g
Jajka- 5 sztuki
Mleko- 250 ml
Jajka- 5 sztuki
Mleko- 250 ml
Cukier waniliowy- 1 opakowanie
Biały ser twarogowy
Truskawki
Jogurt naturalny
Woda mineralna lub zwykła woda
Masło do smażenia
Masło do smażenia
Wykonanie:
Mąkę, jajka (4 sztuki), mleko i sól miksujemy na gładką masę.
Przed samym smażeniem dodajemy do ciasta wodę (około 1/2 szklanki).
Naleśniki smażymy z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni z cienkim dnem, na małej ilości masła.
Do twarożku dodajemy cukier waniliowy i jedno żółtko.
Na naleśniki nakładamy twarożek i truskawki, całość polewamy jogurtem.
* źródło: Pinterest.com
naleśniki najlepsze z najlepszych ;)
OdpowiedzUsuń