20 stycznia 2013

Tartaletki z pieczonymi jabłkami

Tartaletki z pieczonymi jabłkami:




Lista zakupów:
Mrożone ciasto francuskie- 1 opakowanie
Jabłka- 4 sztuki
Rodzynki- 1 łyżka
Cukier- 2 łyżki
Cynamon

Wykonanie:
Ciasto francuskie rozmrażamy na blacie w kuchni.
Jabłka obieramy, wykrajamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Ciastem francuskie wyklejamy foremki do małych tart.
Ciasto należy obciążyć (np. inną mniejszą foremką). Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200C.
Obrane jabłka wkładamy do garnka, zasypujemy cukrem i cynamonem i prażymy na małym ogniu, aż do momentu aż będą miękkie.
Rodzynki moczymy we wrzątku i dodajemy do jabłek po kilku minutach.
Na upieczone spody z ciasta francuskiego, wykładamy uprażone jabłka z rodzynkami.
Tartaletki najlepiej smakują na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz