Mleko- 300 ml
Miód- 1,5 łyżeczki
Wiórki kokosowe- 1 opakowanie (około 200 gramów)
Cukier- pół szklanki
Mąka- pół szklanki
Proszek do pieczenia- 2 łyżeczki
Jajka- 2 sztuki
Wykonanie:
Wiórki kokosowe mieszamy z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Zagotowujemy mleko z miodem.
Gorące mleko wlewamy do naczynia z sypkimi składnikami i całość mieszamy.
Dodajemy jajka i mieszamy dalej.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Foremkę do pieczenia muffinów wykładamy papierowymi papilotkami lub silikonowymi foremkami.
Napełniamy papilotki ciastem.
Pieczemy 30 minut.
Cena:
Orientacyjna cena za 12 kokosanek to 9 PLN
zamierzam je zrobić w ten weekend :-) dam znać jak (i czy w ogóle) sie udały, i czy smakowały tak pysznie, jak wyglądają na Twoich zdjęciach! :-)
OdpowiedzUsuń